SEO voor banen: De ontbrekende interface voor Google voor banen

Iedereen die ooit te maken heeft gehad met Google for Jobs en geprobeerd heeft daar een personeelsadvertentie te publiceren, weet hoe tijdrovend dat kan zijn. Voor de leek zonder IT-achtergrond wordt dit al gauw een onoplosbare taak. De basisvereiste voor een publicatie is dat de website voldoet aan de eisen van Google. Meestal is dit niet het geval, maar het kan gecontroleerd worden met testgereedschap.

Maar het zou zo eenvoudig kunnen zijn: Via een on-lineformulier worden de nodige gegevens, zoals logo, functietitel en - omschrijving, gedeponeerd. Na indiening wordt de vacature direct op Google for Jobs gepubliceerd - precies wat de software-oplossing SEO for Jobs belooft.

Achtergrond

Bij Google zoeken zijn er maar heel weinig manieren om informatie rechtstreeks naar Google te sturen. Google my Business is een van de uitzonderingen. Daar kunt u informatie over uw plaatselijke bedrijf invoeren en naar Google sturen. Dit is echter niet mogelijk met Google for Jobs - hier wordt hetzelfde mechanisme gebruikt als bij gewone websites: Crawling en indexering. Google speurt het internet voortdurend af naar nieuwigheden en neemt die op in de index. Alleen wat in de Google index staat kan in de zoekresultaten worden weergegeven. Dit geldt ook voor de resultaten op Google for Jobs - in tegenstelling tot gewone websites moet voor jobadvertenties echter aan extra voorwaarden worden voldaan. Om Google bijvoorbeeld te vertellen dat het om een personeelsadvertentie gaat, moeten correcte schema-gegevens - onzichtbaar voor de gewone bezoeker - worden opgeslagen.

Het wordt al snel duidelijk dat hier een beroep moet worden gedaan op een programmeur, of dat gespecialiseerde oplossingen moeten worden gebruikt.

Het invoermasker voor Google for Jobs

Een van die oplossingen, speciaal ontwikkeld voor Google for Jobs, is SEO for Jobs:

"Nieuwe technologieën kunnen zeer krachtig zijn en hele industrieën op hun kop zetten. Tezelfdertijd zijn zij vaak ingewikkeld en moeilijk toegankelijk voor het grote publiek. Met SEO for Jobs maken wij de vacaturebank van Google gemakkelijk te gebruiken voor iedereen, zelfs zonder een groot budget," zegt Patrick Schmidt, oprichter van SEO for Jobs.

Het idee is heel eenvoudig: Zoals bekend van de conventionele online vacaturebanken, moeten vacatures via een invoermasker op Google for Jobs geplaatst worden. Dat is precies wat SEO for Jobs als eerste Duitse aanbieder op de markt heeft gebracht. Via een online toegang kunnen bedrijven personeelsadvertenties plaatsen bij Google for Jobs - zonder enige aanpassing aan de website.

Wat er voor de gebruiker eenvoudig uitziet, is onder de motorkap complex. De provider dient de jobadvertenties in bij Google en zorgt ervoor dat ze geïndexeerd worden. Er wordt ook gezorgd voor het linken van het bedrijfslogo en het doorsturen van potentiële kandidaten naar de website van het bedrijf.

Über einen Online Editor lassen sich Stellenanzeigen bei Google for Jobs veröffentlichen. Dies ist von Haus aus nicht möglich sondern bedarf normalerweise eine Anpassung der eigenen Webseite.
Über einen Online Editor lassen sich Stellenanzeigen bei Google for Jobs veröffentlichen. Dies ist von Haus aus nicht möglich sondern bedarf normalerweise eine Anpassung der eigenen Webseite.

Een stap verder

Sommige vacaturebanken, zoals Xing of LinkedIn, hebben ook interfaces met Google for Jobs geïntegreerd. Als daar een vacature wordt geplaatst, wordt zij automatisch ook op Google for Jobs gepubliceerd.

"Maar dat is nu juist een probleem" zegt Schmidt, "meestal wordt de informatie voor Google automatisch gegenereerd, die dan bijvoorbeeld in een onjuiste opmaak zichtbaar wordt."

Hij zegt ook dat optimalisaties specifiek voor Google om de rankings te verbeteren praktisch onmogelijk zijn. Enerzijds heeft dit de heel eenvoudige reden dat er geen aparte informatie voor Google kan worden opgeslagen, en anderzijds ontbreekt die informatie voor optimalisatie gewoon.

De softwareoplossing uit Hamburg biedt voor gevorderde gebruikers ook functionaliteiten voor de analyse en optimalisatie van de jobadvertenties bij Google. Oproepen en trefwoorden worden duidelijk in het account opgeslagen en kunnen gebruikt worden om de rangschikking voortdurend te verbeteren - want net als bij normaal zoeken op het web, moet eerst een goede positionering uitgewerkt worden.

Conclusie

SEO voor Jobs is een optie waar u vroeg of laat op zult stuiten als het gaat om Google voor Jobs. Of het al dan niet de juiste combinatie is, moet van geval tot geval worden beslist. Door een vrije toegang kan iedereen zich een indruk van het systeem maken.

Wil je Google for Jobs uitproberen? Maak nu een gratis account aan.

Vrijblijvend advies

We helpen je graag om samen alles uit jouw vacatures bij Google for Jobs te halen.

Julia Weber
Google Jobs-expert
Vraag nu vrijblijvend advies aan. We kunnen je ook terugbellen. Laat hiervoor een kort bericht bij ons achter.
Bel mij terug
Alle gegevens worden versleuteld verstuurd.

Gelukt!

We laten uiterlijk van ons horen. Is het dringender, dan zijn we te bereiken via +31 20 808 7560.

Meld je gratis aan

Maak nu een gratis account aan en stel vrijblijvend je eerste vacature op.

Julia Weber
Google Jobs-expert
Vraag nu vrijblijvend advies aan.
Meld je gratis aan
Alle gegevens worden versleuteld verstuurd.

Gratis testen

Test binnen een paar seconden of je vacatures klaar zijn voor Google for Jobs.

Gefeliciteerd. Je bent uitstekend voorbereid op Google for Jobs.
Nu controleren
Alle gegevens worden versleuteld verstuurd.

Testresultaat

Voorbeeld wordt geladen ...
Resultaat tonen
Bereikbaarheid
Het begin is goed. Je vacature heeft een laadtijd van seconden en is zodoende goed bereikbaar.
Bereikbaarheid
Controleer de link , want deze is niet te bereiken.
Inhoud leesbaar
De basis is er. De inhoud van de vacature is machinaal leesbaar.
Inhoud leesbaar
Omdat de link niet te bereiken is, kunnen we helaas niet testen of de inhoud leesbaar is.
Klaar voor Google for Jobs
Gefeliciteerd, de schemagegevens van de vacature zijn aanwezig. Zo kan Google for Jobs de vacature opnemen
Klaar voor Google for Jobs
Je vacature is nog niet klaar voor Google for Jobs. Nu klaarmaken
Klaar voor Google for Jobs
Omdat de link niet te bereiken is, kunnen we helaas niet testen of de juiste schemagegevens aanwezig zijn.
Vacaturezoekers aanwezig
Het begin is goed. Er is bij Google for Jobs actieve interesse in vacatures voor ''.
Publicatie mogelijk
Het is mogelijk om vacatures te publiceren onder ''.
Registreer nu
Create your account and save 10% on all packages. Use the full potential of Google for Jobs. So nutzen Sie das Potential von Google for Jobs voll aus.
‹ terug
Alle gegevens worden versleuteld verstuurd.
Gratis werkgeversprofiel
Maak nu vrijblijvend en gratis uw werkgeversprofiel aan.
Ga naar