Google voor banen Introductie

Google for Jobs is de grootste vacaturebank ter wereld. Meer dan 72% van alle zoekopdrachten naar een baan begint op Google. Dit betekent dat miljoenen mensen wereldwijd elke dag op Google naar een nieuwe baan zoeken. Google heeft dat ook ingezien en heeft in 2017 in de VS een eigen vacaturebank gelanceerd. Sinds April 2019 is Google for Jobs ook beschikbaar in Nederland voor alle gebruikers.

Hieronder vindt u een inleiding in de wereld van Google for Jobs, met alle belangrijke informatie om een overzicht te krijgen.

Wat is Google voor banen?

Strikt genomen is Google for Jobs een uitbreiding van de normale Google-zoekopdracht. Google analyseert alle zoekopdrachten en herkent de zoekintentie van de zoeker. Als het algoritme herkent dat het om een zoekopdracht naar een baan gaat, verschijnt de Google Job Box op de zoekresultatenpagina. In de Google Job Box worden de top 3 vacatures getoond.

Google for Jobs wird bei Stellengesuchen direkt auf der Suchergebnisseite angezeigt. Weitere Details der ersten drei Stellenanzeigen können direkt auf der Google Startseite geöffnet werden.
Google for Jobs wird bei Stellengesuchen direkt auf der Suchergebnisseite angezeigt. Weitere Details der ersten drei Stellenanzeigen können direkt auf der Google Startseite geöffnet werden.

De details van de eerste drie jobadvertenties kunnen direct op de homepage van Google worden getoond. Om dit te doen, klikt u gewoon op een vacature.

In de meeste gevallen zullen er veel meer werkaanbiedingen gevonden worden. Zodra men op de rubriek "vacatures" op "meer vacatures" klikt, opent zich een nieuw scherm. Deze nieuwe kijk is wat men eigenlijk Google for Jobs kan noemen.

Hier biedt het banenportaal van Google dan vele functies om het zoeken te verfijnen en de zoekresultaten te filteren. Als de gebruiker ingelogd is, heeft hij of zij ook de mogelijkheid om werkaanbiedingen op te slaan of over geschikte nieuwe werkaanbiedingen geïnformeerd te worden via zogenaamde "alerts". Naast de hierboven genoemde functies biedt het banenportaal van Google nog tal van andere functies. In een apart artikel hebben wij alle functies van Google for Jobs in detail voor u verzameld en voorbereid.

Google for Jobs bietet viele Möglichkeiten die Suche zu ändern und die Ergebnisse zu filtern.
Google for Jobs bietet viele Möglichkeiten die Suche zu ändern und die Ergebnisse zu filtern.

Aangezien meer dan 60% van alle zoekopdrachten wereldwijd nu via smartphones of tablets worden gedaan, is Google for Jobs natuurlijk ook geoptimaliseerd voor mobiele toestellen.
Google for Jobs is alleen niet beschikbaar voor oudere versies van Internet Explorer.

Über 60% aller Suchanfragen starten über das Smartphone. Google for Jobs ist für mobile Geräte optimiert.
Über 60% aller Suchanfragen starten über das Smartphone. Google for Jobs ist für mobile Geräte optimiert.

Hoe werkt Google for Jobs?

De manier waarop Google for Jobs werkt, kan in twee stappen worden verdeeld. In de eerste stap moet Google de nieuwe baan aan de index toevoegen. In de tweede stap speelt Google job-advertenties uit voor overeenstemmende gebruikers.

Stap 1: Jobadvertenties indexeren

De bots van Google doorzoeken het internet voortdurend op grote schaal en bezoeken alle bekende internetsites. Dit wordt kruipen genoemd. Daarbij probeert Google te begrijpen waar de huidige pagina over gaat. Om de Google bots hints te geven over wat er op de huidige pagina te vinden is, kunnen er zogenaamde schema-gegevens op de website worden opgeslagen. Deze zijn alleen leesbaar voor machines en onzichtbaar voor bezoekers. Opdat Google zou herkennen dat de carrièrepagina van een bedrijf jobadvertenties bevat, moeten daar schema-gegevens van het type"JobPosting" opgeslagen zijn. Hoe dat in zijn werk gaat, kunt u lezen in onze gebruiksaanwijzing.

Zodra Google de informatie met succes heeft verwerkt, wordt ze opgeslagen in een gigantische gegevensbank. Dit wordt indexeren genoemd.

Stap 2: De personeelsadvertentie weergeven

Nadat de vacature-advertentie als zodanig door Google is herkend en in de index is opgenomen, zal zij worden weergegeven bij overeenkomende zoekopdrachten.

Het is geen geheim dat Google veel over elke gebruiker weet. Google demonstreert dit zeer indrukwekkend in de weergave van advertenties. Die zijn soms met angstaanjagende precisie op maat gemaakt en u vraagt zich af: "Hoe weet Google dat?".

Al deze informatie wordt ook gebruikt om te beslissen wie welke personeelsadvertentie te zien krijgt. Bijzonder vermeldenswaard is hier de huidige plaats van waaruit het zoeken wordt begonnen. Zonder expliciet een plaats op te geven, zal Google altijd vacatures weergeven in de onmiddellijke omgeving.

Hoe open ik Google for Jobs?

De zoekfunctie van Google voor vacatures is rechtstreeks geïntegreerd in de normale Google-zoekfunctie. Hast betekent dat Google geen directe link naar Google for Jobs geeft. Zoals in het begin gezegd, herkent Google uit de zoekopdracht dat de gebruiker een nieuwe baan zoekt en geeft dan de vacaturebox weer. Om zelf toegang te krijgen tot Google for Jobs, volgt u de onderstaande stappen:

 • Open een nieuw browservenster

 • Ga naar"www.google.nl"

 • Zoek daar naar "Banen bij u in de buurt

 • Indien nodig, scrollt u een beetje naar beneden tot u een blauw vakje vindt met de titel "Jobs".

 • Klik op het bovenste deel van het blauwe vakje

 • Google for Jobs zal dan openen met volledige functionaliteit

Opmerking: Als het blauwe jobvakje niet verschijnt, gebruikt u waarschijnlijk een internetbrowser die niet ondersteund wordt. In dat geval kunt u het beste een andere browser proberen. Wij raden bijvoorbeeld de browser Google Chrome of Firefox aan.

Wat betekent Google for Jobs voor werkgevers?

Google for Jobs biedt enorme mogelijkheden voor werkgevers. Met zijn onovertroffen bereik kan het potentieel een enorm aantal werkzoekenden bereiken. Aangezien meer dan 72% van alle zoekopdrachten naar een baan op Google begint, kunnen potentiële kandidaten precies daar worden ontmoet waar zij verwachten te zijn. Ook van de verfijnde algoritmen van Google mag verwacht worden dat zij meer geschikte en gekwalificeerde kandidaten vinden.

Maak als werkgever gebruik van de mogelijkheden van Google for Jobs

Aanwezigheid op Google for Jobs zal in de toekomst essentieel worden. Want, net als met zoeken op het web, "Wat Google niet vindt, bestaat niet". Het is nu al een herkenbare trend dat steeds meer mensen rechtstreeks op Google naar banen zoeken. Natuurlijk doet dit zich ook gevoelen op de gevestigde vacaturebanken, die nu samen minder bezoekers registreren en klachten indienen.

De eerste stap is dus ervoor te zorgen dat de personeelsadvertenties van uw eigen bedrijf in de index van Google worden opgenomen.

Verbeter uw positionering in Google voor banen

Als de personeelsadvertenties in principe op Google gevonden kunnen worden, is dat al een belangrijke stap in de goede richting. Maar net als bij gewone zoekacties op het web, moet er altijd aan de positionering van de vacatures gewerkt worden. Anders kan het snel gebeuren dat een concurrent beter gepositioneerd is en dus ook de betere kandidaten krijgt. Door uw werkaanbiedingen voortdurend te optimaliseren, speciaal voor Google for Jobs, kunt u een van de topposities bemachtigen.

Momenteel is het nog niet mogelijk om een betere positie op Google for Jobs te kopen, zoals dat bijvoorbeeld bekend is van Google Web Search of Google Shopping. Het is echter zeer waarschijnlijk dat dit in de toekomst ook mogelijk zal zijn met Google for Jobs.

Wat betekent Google for Jobs voor de werknemers?

Google streeft er al lang naar om de gebruikers zo snel mogelijk de meest relevante informatie ter beschikking te stellen. Dat blijkt uit het feit dat informatie over vluchtverbindingen, recepten of nieuwsartikelen direct in de zoekresultaten worden weergegeven - vaak zonder dat u de zoekmachine hoeft te verlaten.

Google for Jobs is dus een consequente stap om werknemers die een baan zoeken zo snel mogelijk de meest geschikte baan te tonen. Dit betekent dat het doorzoeken van een grote verscheidenheid aan vacatureportalen in de toekomst tot het verleden zal behoren.

Hoe komen mijn vacatures bij Google for Jobs terecht?

Er zijn drie manieren om uw personeelsadvertentie in de Google index te laten opnemen:

 1. Aanpassing van uw eigen website
  Hier vindt u instructies over hoe u Google for Jobs kunt instellen, met informatie over technische vereisten en mogelijke valkuilen.

 2. Plaatsing via banenportalen
  Sommige banenportalen bieden parallelle plaatsing op Google for Jobs. Het nadeel hiervan is dat dit automatisch gebeurt en dat de resultaten dus niet optimaal zijn. Bovendien hebt u geen mogelijkheid om uw personeelsadvertentie specifiek voor Google te optimaliseren.

 3. Met behulp van een in Google voor Jobs gespecialiseerde oplossing zoals SEO for Jobs
  Door zich uitsluitend in Google for Jobs te specialiseren, is het mogelijk alle relevante informatie op te slaan, b.v. ook het bedrijfslogo, en zo het beste uit de personeelsadvertentie te halen. Dit is mogelijk via een intuïtieve interface en zonder enige tussenkomst op de website.

Conclusie

Het is zeker de moeite waard om Google for Jobs eens nader te bekijken, uw eigen ervaring op te doen met 's werelds grootste vacaturebank en die op te nemen in uw aanwervingsproces.

Als u zich verder in het onderwerp wilt verdiepen, hebben wij de meest gestelde vragen en antwoorden over Google for Jobs voor u op een rijtje gezet.

Author: SEO for Jobs
Published at 26.09.2019
Bijgewerkt op 06.08.2021
More articles …
Wil je Google for Jobs uitproberen? Maak nu een gratis account aan.

Vrijblijvend advies

We helpen je graag om samen alles uit jouw vacatures bij Google for Jobs te halen.

Julia Weber
Google Jobs-expert
Vraag nu vrijblijvend advies aan. We kunnen je ook terugbellen. Laat hiervoor een kort bericht bij ons achter.
Bel mij terug
Alle gegevens worden versleuteld verstuurd.

Gelukt!

We laten uiterlijk van ons horen. Is het dringender, dan zijn we te bereiken via +31 20 808 7560.

Meld je gratis aan

Maak nu een gratis account aan en stel vrijblijvend je eerste vacature op.

Julia Weber
Google Jobs-expert
Vraag nu vrijblijvend advies aan.
Meld je gratis aan
Alle gegevens worden versleuteld verstuurd.

Gratis testen

Test binnen een paar seconden of je vacatures klaar zijn voor Google for Jobs.

Gefeliciteerd. Je bent uitstekend voorbereid op Google for Jobs.
Nu controleren
Alle gegevens worden versleuteld verstuurd.

Testresultaat

Voorbeeld wordt geladen ...
Resultaat tonen
Bereikbaarheid
Het begin is goed. Je vacature heeft een laadtijd van seconden en is zodoende goed bereikbaar.
Bereikbaarheid
Controleer de link , want deze is niet te bereiken.
Inhoud leesbaar
De basis is er. De inhoud van de vacature is machinaal leesbaar.
Inhoud leesbaar
Omdat de link niet te bereiken is, kunnen we helaas niet testen of de inhoud leesbaar is.
Klaar voor Google for Jobs
Gefeliciteerd, de schemagegevens van de vacature zijn aanwezig. Zo kan Google for Jobs de vacature opnemen
Klaar voor Google for Jobs
Je vacature is nog niet klaar voor Google for Jobs. Nu klaarmaken
Klaar voor Google for Jobs
Omdat de link niet te bereiken is, kunnen we helaas niet testen of de juiste schemagegevens aanwezig zijn.
Vacaturezoekers aanwezig
Het begin is goed. Er is bij Google for Jobs actieve interesse in vacatures voor ''.
Publicatie mogelijk
Het is mogelijk om vacatures te publiceren onder ''.
Registreer nu
Create your account and save 10% on all packages. Use the full potential of Google for Jobs. So nutzen Sie das Potential von Google for Jobs voll aus.
‹ terug
Alle gegevens worden versleuteld verstuurd.
Gratis werkgeversprofiel
Maak nu vrijblijvend en gratis uw werkgeversprofiel aan.
Ga naar