Google Jobbox, SERP, Logo en Sollicitatieknop - er zijn veel termen en functies rond Google voor Jobs. Op deze bladzijde kunt u in detail nagaan wat de afzonderlijke termen inhouden. Hier kunt u snel termen opzoeken of nieuwe, misschien nog onbekende functies van Google for Jobs ontdekken.
De Google Jobbox is te vinden op de eerste SERP (pagina met zoekresultaten) bij de normale Google-zoekopdracht. In de meeste gevallen wordt de Google Jobbox weergegeven als het eerste organische zoekresultaat. Het vacaturevak wordt echter alleen weergegeven als Google herkent dat het om een zoekopdracht naar een baan gaat. Zoekopdrachten zoals "baan als medisch assistent", bijvoorbeeld, leiden tot het verschijnen van de Google Jobbox.
De Google Jobbox is te herkennen aan de blauwe markering met de woorden"job vacancies" en de toevoeging"near ...".
De Google Jobbox is echter slechts de toegangspoort tot Google for Jobs en bevat slechts beperkte functionaliteiten. Er worden bijvoorbeeld slechts drie opdrachten en alleen geselecteerde filteropties weergegeven. De volledige vacaturezoekopdracht kan worden geopend door op de blauwe kop te klikken.
Bij het zoeken naar banen wordt boven de Google Jobbox soms een banner getoond met relevante vacaturebanken. Meestal zijn daar grote of sectorspecifieke banenportalen aan gekoppeld. Deze banner wordt echter niet altijd getoond.
SERP is een afkorting voor Search Engine Result Page. Dit verwijst naar de pagina waarop een zoekmachine zoals Google de resultaten weergeeft.
Pas nadat u op het vakje Google for Jobs geklikt hebt, gaat Google for Jobs open met al zijn functies. Het is interessant op te merken dat er geen directe link is om Google for Jobs te openen. De weg leidt altijd via het gewone zoeken op het web. De banenzoekmachine is onderverdeeld in de volgende gebieden:
Zoeken in vrije tekst
Filter
Banenlijst
Jobgegevens
Met Google for Jobs kunt u zoeken naar geschikte vacatures door middel van een vrije tekstzoekopdracht. Het zoekveld bovenaan kan daarvoor gebruikt worden. Een bijzondere eigenschap is dat Google het zoeken automatisch relateert aan de huidige regio. Dit is te herkennen aan de kleine toevoeging onder het zoeken. In dit geval "Sleeswijk-Holstein". Google herkent de huidige locatie, bijvoorbeeld aan de hand van het IP-adres.
Als Google niet de juiste plaats herkent, of als u specifiek naar een andere plaats wilt zoeken, kunt u gewoon een plaats in de vrije tekst zoeken invoeren, bijvoorbeeld "arzthelfer job hamburg". Ook hier herkent Google nu automatisch dat er in de omgeving van Hamburg naar banen gezocht moet worden.
Naast het zoeken in vrije tekst is het ook mogelijk filters te gebruiken om de zoekresultaten verder te beperken. De volgende filters zijn voor dit doel beschikbaar
Plaats
Datum van bekendmaking
Type
Werkgever
De locatiefilter kan gebruikt worden om de resultaten te beperken, hetzij tot een straal, hetzij tot bepaalde steden. De keuze van de stadsfilters is dynamisch en hangt af van de zoekopdrachten en van de reeds ingestelde filters.
De datumfilter kan gebruikt worden om de personeelsadvertenties te filteren naargelang hoe recent ze zijn. Zo kunnen sollicitanten zien welke banen net geplaatst zijn, en hebben zij nog een goede kans om bij de eerste sollicitanten te zitten.
Met de typefilter (soort werk) kunt u de werkaanbiedingen gemakkelijk filteren volgens bepaalde soorten werk. De typische filters hier zijn deeltijdse of voltijdse banen, maar u kunt ook filteren op stages. Als er in de huidige zoekresultaten geen geschikte aanbiedingen zijn, worden de filters gedeactiveerd.
De werkgeversfilter kan gebruikt worden om specifiek op uw favoriete werkgevers te filteren. De daar getoonde werkgevers hangen af van het zoeken in vrije tekst.
Nadat eventuele filters zijn toegepast, wordt dit ook getoond in het filteroverzicht. De toegepaste filters kunnen weer gedeselecteerd worden via de "x".
In Google for Jobs wordt de lijst met vacatures onder de filters aan de linkerkant weergegeven. Alle werkaanbiedingen die overeenkomen met de huidige zoekopdracht (vrije tekst zoeken inclusief filter) worden daar vermeld.
De vacaturelijst geeft duidelijk de belangrijkste informatie over de jobadvertenties weer.
Inbegrepen zijn
Logo of plaatshouder voor het bedrijfslogo
Naam van het bedrijf
Plaats
Bron van de personeelsadvertentie
Leeftijd van de personeelsadvertentie
Soort werk
Salaris
In sommige gevallen wordt informatie alleen weergegeven als zij is ingevoerd. Dit geldt voor het soort werk en het loon.
Door naar het einde te scrollen, worden nog meer geschikte banen geladen. Door op een vacature-advertentie in de lijst te klikken, verschijnen aan de rechterkant verdere details over de advertentie.
De pagina Vacaturedetails geeft gedetailleerde informatie over de geselecteerde vacature-advertentie. Het is interessant op te merken dat alle relevante informatie direct op Google for Jobs wordt weergegeven. De gebruiker hoeft Google niet te verlaten.
De pagina is als volgt opgebouwd:
Titel
Opslaan en delen knop
Logo
Bedrijfsnaam
Plaats
Buttons aanvragen / Buttons aanvragen
Aanvullende informatie
Functiebeschrijving
Beoordelingen
Kaart met routebeschrijving
Verdere links
Titel, bedrijfsnaam, logo, evenals plaats en aanvullende informatie (leeftijd van de vacature, salaris, soort werk) zijn identiek aan de informatie in de vacaturelijst.
De functies Opslaan en Delen zijn zeer nuttige functies om afzonderlijke personeelsadvertenties te onthouden of te verzenden. Om de opslaan-functie te gebruiken, moet u inloggen met een Google-account.
De solliciteerknoppen (ook wel Google for Jobs Apply Button genoemd) staan op de detailpagina onder de basisinformatie. Er is altijd minstens één knop, maar soms zijn het er meerdere. Dit heeft te maken met de bronnen via welke de personeelsadvertentie bij Google terechtgekomen is.
De functiebeschrijving bestaat uit eenvoudige doorlopende tekst. Momenteel staat Google vrijwel geen opmaakmogelijkheden toe voor personeelsadvertenties. Alleen alinea's en lijsten met opsommingstekens zijn toegestaan.
Na de functiebeschrijving in tekstvorm worden andere optionele elementen weergegeven. Als Google recensies heeft voor het bedrijf dat de personeelsadvertentie geplaatst heeft, en de AI (kunstmatige intelligentie) heeft de link correct gemaakt, dan worden er ook recensies weergegeven.
Als een personeelsadvertentie een correct adres heeft, wordt in de gedetailleerde weergave ook een kaart getoond met de locatie of de plaats van tewerkstelling. Als u ingelogd bent met een Google-account en uw huidige locatie daar gedeeld of opgeslagen hebt, worden de afstand en reistijd naar de werkgever ook weergegeven.
Tenslotte worden enkele links naar de werkgever opgesomd. Of er links worden weergegeven en welke links er worden weergegeven, hangt ook af van de Google AI. De volgende types zijn mogelijk
Link naar de website
Link naar andere jobadvertenties van de onderneming
Weergave van zoekresultaten op het web voor het bedrijf
Een fundamenteel kenmerk van Google is de uniformiteit van de zoekresultaten. Dit geldt zowel voor het zoeken op het web als voor het zoeken naar banen via Google. Het argument daarvoor is dat de resultaten vergelijkbaar moeten zijn en dat de inhoud, en niet de visuele stimuli, belangrijk zijn. Het bedrijfslogo is dus vrijwel de enige mogelijkheid tot individualisering in Google for Jobs.
Het logo wordt zowel in de lijstweergave als in de detailweergave weergegeven. Het is belangrijk op te merken dat het logo slechts heel klein wordt weergegeven. Logo's met te veel details zijn dan nauwelijks leesbaar. Het is aan te bevelen een verkleinde versie van het logo te gebruiken (bv. het favicon) - bij voorkeur zonder lettertype.
Als er geen logo is opgeslagen voor een personeelsadvertentie, zal Google een plaatshouder genereren. Dit is een gekleurd vierkant met de eerste letter van het bedrijf. Een andere reden waarom het logo niet wordt weergegeven is dat Google het nog niet heeft geïndexeerd of het nog niet aan het bedrijf heeft gekoppeld. Meer informatie over hoe u het logo kunt toevoegen vindt u in de Google for Jobs gids. U kunt ook gemakkelijk uw personeelsadvertenties en de bijbehorende logo's onderhouden met onze editor.
Google doorzoekt het internet voortdurend op zoek naar nieuwe vacatures. (Opmerking: Er moet aan speciale eisen voldaan zijn, wil Google een personeelsadvertentie herkennen. Meer informatie vindt u in de instructies of u kunt een gespecialiseerde dienstverlener voor Google for Jobs gebruiken).
Als er een nieuwe personeelsadvertentie wordt gevonden, wordt die opgenomen in de zogenaamde Google Index en kan die gevonden worden via Google for Jobs. De solliciteerknop brengt de bezoeker naar de bron waar Google de vacature gevonden heeft.
Het is mogelijk dat Google een personeelsadvertentie via verschillende bronnen vindt. Dit is bijvoorbeeld het geval als de personeelsadvertentie op verschillende portaalsites wordt geplaatst. Als dat het geval is, zullen er verschillende Toepassen-knoppen voor de bronnen verschijnen.
Het is belangrijk te weten dat de bron ook het etiket van de knop bepaalt. Als uw personeelsadvertentie bijvoorbeeld gevonden is via Xing of Linkedin, dan zal de knop "Solliciteer op" heten: Xing". In het ideale geval staat op de knop Aanvragen de naam van het bedrijf.
More articles …