Hulp en ondersteuning

Inleiding

Hier vindt u alle belangrijke vragen en antwoorden over SEO voor banen. Om SEO voor Jobs te kunnen gebruiken, moet u een Maak een gratis account aan.

Hoeveel kost het om het op te zetten?

SEO for Jobs is een zelfbedieningshulpmiddel. Dit betekent dat er, afgezien van de maandelijkse licentiekosten, geen extra instelkosten zijn. De maandelijkse kosten verschillen naargelang het pakket dat u kiest. Kijkt u eens naar de Prijsoverzicht op de website.

Welke pakketten zijn er beschikbaar?

Onze pakketten verschillen vooral in het aantal beschikbare jobadvertenties en in de duur. Het Basic pakket bevat 5 jobadvertenties, het Business pakket 25 jobadvertenties en het Enterprise pakket een onbeperkt aantal jobadvertenties.

U kunt ook kiezen tussen een minimumtermijn van één maand of een minimumtermijn van één jaar.

Wij bieden een pakket voor elke bedrijfsgrootte. geschikt pakket.

Kan ik mijn pakket veranderen?

Als u eenmaal een pakket gekozen hebt, kunt u het ook later nog aanpassen en op uw behoeften afstemmen. U kunt op elk moment upgraden naar het volgende grotere pakket of overstappen op een langere minimumtermijn. Het is ook mogelijk om op elk moment nieuwe jobadvertenties toe te voegen. Een downgrade is altijd mogelijk aan het eind van de minimumtermijn.

Hoe kan ik mijn pakket veranderen?

Om uw huidige pakket te veranderen, volgt u de onderstaande stappen:

 • Inloggen bij SEO voor banen

 • In het menu rechtsboven klikt u op "Bedrijf

 • In het menu aan de linkerkant klikt u op "Pakket & Betaling

 • Kies in de sectie Pakket uw huidige pakket

 • Kies een ander pakket

 • Volg de dialoog tot het einde

Wordt mijn pakket automatisch vernieuwd?

Wij bieden onze dienst uitsluitend aan in een abonnementsmodel. Dit betekent dat uw pakket vernieuwd zal worden tot het geannuleerd wordt. De reden daarvoor is dat SEO voor banen zijn volledige effect ontplooit wanneer het op lange termijn wordt gebruikt - vergelijkbaar met SEO voor websites.

Hoe wordt de termijn berekend?

De berekening van de minimumduur is gebaseerd op het tijdstip van de reservering.

Moet mijn website worden aangepast?

Als u uw banen via SEO for Jobs op Google for Jobs plaatst, hoeft u geen aanpassingen aan uw website te doen.

Moeten mijn jobadvertenties ook op mijn website staan?

Het is absoluut geen probleem als uw personeelsadvertenties niet op uw website staan. U kunt gewoon gebruik maken van onze dienst Vacatures plaatsen op Google for Jobs.

Heb ik een website nodig om Google for Jobs te gebruiken?

SEO for Jobs biedt ook klanten zonder website de mogelijkheid om vacatures te publiceren op Google for Jobs.

Hoe kan ik een personeelsadvertentie maken?

Om een personeelsadvertentie te maken hebt u een SEO voor banenrekening.

Na het inloggen ziet u direct het masker om een personeelsadvertentie aan te maken. Vul de informatie over uw personeelsadvertentie zo volledig mogelijk in. Vergeet niet op te slaan.

Om de personeelsadvertentie te publiceren, zet u de schakelaar "Publiceren" aan. Gepubliceerde jobadvertenties zijn groen gemarkeerd in de lijst. Jobadvertenties in klad zijn grijs gemarkeerd.

Na het maken van de vacature-advertentie bij SEO for Jobs, moet de vacature bij Google worden ingediend via de knop
Na het maken van de vacature-advertentie bij SEO for Jobs, moet de vacature bij Google worden ingediend via de knop

Tip: U kunt in uw account zo veel personeelsadvertenties maken als u wilt. De limiet geldt alleen voor gepubliceerde banen. Op die manier kunt u toekomstige banen al voorbereiden en ze dan publiceren als dat nodig is.

Waar zullen mijn jobadvertenties gepubliceerd worden?

Uw jobadvertenties zullen op Google for Jobs gepubliceerd worden. Om Google for Jobs te openen:

 • Bezoek Google

 • Zoek bijvoorbeeld op "vacatures bij u in de buurt" of "projectmanager Hamburg".

 • U ziet dan een blauw vakje met de tekst "Jobs".

 • Door op het blauwe vakje te klikken, opent u een nieuwe weergave. Dit is Google 4 Jobs

Google for Jobs integreert in de normale Google-zoekopdracht. Het herkent automatisch dat het om een zoekopdracht naar een baan gaat en toont de Google Jobbox.
Google for Jobs integreert in de normale Google-zoekopdracht. Het herkent automatisch dat het om een zoekopdracht naar een baan gaat en toont de Google Jobbox.

Hoe lang duurt het om mijn jobadvertenties te publiceren?

Voordat uw vacatures op Google for Jobs gepubliceerd worden, moeten ze door Google geïndexeerd worden. Aangezien SEO for Jobs speciaal ontworpen is voor Google for Jobs, duurt de publicatie gewoonlijk tussen een paar minuten en een paar uur.

Waarom kan ik mijn personeelsadvertentie niet vinden?

In de editor hebt u de mogelijkheid om werkaanbiedingen te formuleren en die op een later tijdstip te publiceren. Als u uw baan niet kunt vinden, controleer dan of u de personeelsadvertentie wel gepubliceerd hebt.

Zorg ervoor dat uw personeelsadvertentie ook werkelijk gepubliceerd wordt.
Zorg ervoor dat uw personeelsadvertentie ook werkelijk gepubliceerd wordt.
Als u uw personeelsadvertentie gepubliceerd heeft, kunt u uw personeelsadvertentie op Google for Jobs vinden via deze link.
Als u uw personeelsadvertentie gepubliceerd heeft, kunt u uw personeelsadvertentie op Google for Jobs vinden via deze link.

Hoe is de "Toepassen op knop" geëtiketteerd?

Elke vacature op Google for Jobs heeft een "Apply to Button" (vaak de Google Jobs Apply Button genoemd). Deze zal voorzien zijn van de bedrijfsnaam die in uw rekening is opgeslagen. Wanneer u uw eerste personeelsadvertentie plaatst, kan het even duren voordat de knop correct wordt weergegeven. In de regel verschijnt het juiste etiket na 24 uur.

Bij elke vacature van G4J staat een zogenaamde solliciteerknop. Deze knop leidt naar de oorspronkelijke website van de personeelsadvertentie. Het label wordt automatisch door Google toegekend.
Bij elke vacature van G4J staat een zogenaamde solliciteerknop. Deze knop leidt naar de oorspronkelijke website van de personeelsadvertentie. Het label wordt automatisch door Google toegekend.

Waarom wordt mijn logo niet weergegeven?

U hebt de mogelijkheid om een logo toe te voegen aan elke jobadvertentie. Controleer eerst of het logo in de editor is opgeslagen. Als er nog steeds een gekleurd vierkantje met de eerste letter van uw bedrijf in Google for Jobs verschijnt, heeft Google uw logo nog niet geïndexeerd en aan uw account toegewezen. In uitzonderlijke gevallen kan het tot twee weken duren voor het logo correct gekoppeld is. Dit is echter een eenmalig proces. Als de link eenmaal gelegd is, kunt u het logo direct gebruiken in de volgende personeelsadvertentie in de toekomst.

Voor elke personeelsadvertentie kan een apart logo worden opgeslagen. Het logo wordt op Google for Jobs weergegeven in de lijst en in de gedetailleerde weergave.
Voor elke personeelsadvertentie kan een apart logo worden opgeslagen. Het logo wordt op Google for Jobs weergegeven in de lijst en in de gedetailleerde weergave.

Tip: Het logo op Google for Jobs wordt soms maar heel klein weergegeven (40px x 40px), dus zorg ervoor dat het logo ook in klein formaat goed zichtbaar is. Zelfs als het logo maar klein wordt weergegeven op Google Jobs, moet u toch een grootte van 600px x 600px uploaden.

Kan ik vacatures voor verschillende bedrijven plaatsen?

Als u een wervingsbureau bent of uw bedrijf uit verschillende bedrijven bestaat, kunt u via één account vacatures voor verschillende bedrijven plaatsen. De enige beperking hier is de etikettering van de knop "Aanvragen". Dit is gekoppeld aan de rekening. Als de knop ook apart geëtiketteerd moet worden, zou u voor elk bedrijf een aparte rekening moeten openen.

Kan ik voor een personeelsadvertentie verschillende locaties opgeven?

Google for Jobs staat niet toe dat u meerdere locaties voor een vacature invoert. Als u dezelfde functie op verschillende plaatsen moet invullen, zou u de functie verschillende keren moeten aanmaken en de respectieve plaats moeten invoeren. Om dit te doen, kunt u gewoon een bestaande job dupliceren met de kopieerfunctie.

Hoe een jobadvertentie kopiëren

Vaak verschillen personeelsadvertenties slechts minimaal. U kunt elke personeelsadvertentie gewoon dupliceren en dan wijzigen. Ga daarvoor als volgt te werk:

 • Kies een jobadvertentie in uw account

 • Klik op "..." in de rechterbovenhoek.

 • Kies "Advertentie kopiëren".

U kunt elke personeelsadvertentie gewoon kopiëren. Dit vereenvoudigt de onderhoudswerkzaamheden aanzienlijk.
U kunt elke personeelsadvertentie gewoon kopiëren. Dit vereenvoudigt de onderhoudswerkzaamheden aanzienlijk.

Welke mogelijkheden zijn er voor analyse en evaluatie?

Nadat u de eerste jobadvertenties via SEO for Jobs hebt gepubliceerd, wordt het geïntegreerde dashboard automatisch geactiveerd. Het kan enige tijd duren voordat hier gegevens worden verstrekt. Zodra er voldoende gegevens beschikbaar zijn, kunt u in het dashboard het aantal weergaven van uw vacatures zien, evenals de trefwoorden waardoor uw vacatures gevonden zijn.

U kunt toegang krijgen tot het dashboard via:

Hoe verwijder ik mijn advertenties van Google?

Is uw vacature vervuld? Gefeliciteerd!

U kunt gevulde posities zelf in uw account deactiveren. Als u de beheerde dienst gebruikt, zal ons systeem met regelmatige tussenpozen controleren of de vacature nog op uw website te vinden is. Als het daar niet meer verschijnt, zal uw opdracht automatisch uit Google verwijderd worden.

Over het algemeen kan het een paar dagen duren voordat de personeelsadvertentie helemaal uit Google for Jobs verwijderd is.

Hoe kan ik annuleren?

Als u niet tevreden bent met onze dienst, kunt u uw abonnement direct in uw account opzeggen.

Om dit te doen, logt u in op uw rekening. Kies dan"Bedrijf" in het menu rechtsboven, kies dan"Pakket & Betaling" aan de linkerkant en dan, voor Pakket "...">"Pakket annuleren".

Nadat u hebt opgezegd, blijft uw abonnement actief tot het einde van de termijn. Als u anders beslist, hebt u de mogelijkheid om het pakket opnieuw te activeren.

Na annulering en afloop worden uw actieve jobs gedeactiveerd en uit Google for Jobs verwijderd. Uw rekening blijft echter actief.

U kunt uw pakket nu gewoon pauzeren in plaats van het te annuleren.

Pauzeer een pakket

Als er op dit moment geen opdrachten meer beschikbaar zijn, kunt u uw pakket gewoon pauzeren in plaats van het direct te annuleren.

Hoe dat in zijn werk gaat, hangt af van de duur van het door u gekozen pakket. Als u een pakket met een maandelijkse termijn hebt geboekt, kunt u tot 12 maanden pauzeren. U kunt in uw account onder "Pauzepakket" kiezen hoeveel maanden u in één keer wilt pauzeren. Zodra de gekozen periode verstreken is, wordt uw pakket automatisch opnieuw geactiveerd.

Als u gekozen hebt voor een pakket met een jaarlijkse looptijd, kunt u maximaal 3 maanden pauzeren. Als de pauzemaand voorbij is, zal het pakket automatisch blijven lopen.

U kunt uw pauze op elk moment opzeggen als dat nodig is en uw rekening blijven gebruiken. De resterende dagen van de pauze zullen dan aan u gecrediteerd worden. Er zij op gewezen dat u voor elke verdere onderbreking nog steeds alleen hele maanden kunt kiezen en geen afzonderlijke dagen. Als u de pauze annuleert, begint vanaf dit punt een nieuwe factureringscyclus en krijgt u een nieuwe factuur toegestuurd.

Onder Pakket & Betaling kunt u nu ook uw pakket pauzeren.
Onder Pakket & Betaling kunt u nu ook uw pakket pauzeren.

Account aanmaken

U kunt op elk moment een gratis account aanmaken. De volgende stappen zijn nodig:

 • Open de Inschrijvingsformulier

 • Voer de nodige informatie in

 • U krijgt rechtstreeks toegang tot uw rekening

 • Aan het eind van het registratieproces bevestigt u de link die u per e-mail ontvangt en stelt u een wachtwoord in.

U bent uw wachtwoord vergeten

Bent u uw wachtwoord vergeten of hebt u nog geen wachtwoord ingesteld? Geen probleem:

 • Gebruik het formulier om Reset uw wachtwoord

 • Voer het e-mailadres in dat u gebruikt hebt om de rekening aan te maken

 • U zult een e-mail ontvangen met een link

 • Klik op de link

 • Er wordt een formulier geopend waar u een nieuw wachtwoord kunt invoeren.

 • Het wachtwoord moet minstens 6 tekens lang zijn en speciale tekens bevatten.

Wijzig uw wachtwoord

U moet uw wachtwoord regelmatig veranderen. Om dit te doen:

 • Log in op uw SEO voor Jobs Account login

 • Kies "Rekening" in het menu bovenaan

 • Stel zelf een nieuw veilig paswoord in, in de rubriek "Nieuw paswoord instellen"

 • Klik op "Nieuw wachtwoord instellen

 • Vanaf nu kunt u alleen nog maar inloggen met uw nieuwe wachtwoord

Wijzig uw e-mailadres

Uw e-mailadres is de sleutel tot uw SEO for Jobs-account. Daarom moet u het altijd up to date houden:

 • Log in op uw SEO voor Jobs Account op

 • Kies "Rekening" in het menu hierboven

 • In de rubriek "Rekeninginformatie" kunt u een nieuw emailadres invoeren

 • Klik op "Rekening opslaan

 • In de toekomst zult u alleen nog kunnen inloggen met het nieuwe e-mailadres.

Tip: Bewaar een apart e-mailadres voor de boekhoudafdeling.

Wijzig e-mail adres voor facturen

U kunt een apart e-mailadres opslaan voor de boekhoudkundige afdeling. Op die manier zullen alle facturen rechtstreeks naar de boekhouding gestuurd worden:

 • Log in op uw SEO voor Jobs Account login

 • Kies "Bedrijf" in het menu hierboven

 • Kies "Pakket & Betaling" in het linkermenu

 • Klik op uw bedrijf in de rubriek Factureringsadres

 • Onderaan het formulier kunt u het e-mail adres van de boekhoudkundige dienst invullen.

 • Klik dan op "Opslaan

Met SEO for Jobs kunt u een apart e-mailadres opgeven voor de boekhouding. Alle facturen worden dan rechtstreeks als PDF naar dit e-mail-adres gestuurd.
Met SEO for Jobs kunt u een apart e-mailadres opgeven voor de boekhouding. Alle facturen worden dan rechtstreeks als PDF naar dit e-mail-adres gestuurd.

Facturen

Alle facturen worden gestuurd naar het e-mailadres van de boekhouding dat in uw SEO voor Jobs opgeslagen is. Bovendien zijn al uw facturen beschikbaar om opnieuw te downloaden in uw account:

 • Log in op uw SEO voor Jobs Account login

 • Kies "Bedrijf" in het menu hierboven

 • Kies "Pakket & Betaling" in het menu aan de linkerkant.

 • In de rubriek "Facturen" vindt u alle facturen

 • Klik op de "Downloadknop" rechts van de factuur om hem gemakkelijk te downloaden

In uw SEO for Jobs account vindt u alle facturen duidelijk opgesomd. Deze kunnen met terugwerkende kracht gedownload worden, als een factuur verloren is gegaan of door de boekhouding wordt opgevraagd.
In uw SEO for Jobs account vindt u alle facturen duidelijk opgesomd. Deze kunnen met terugwerkende kracht gedownload worden, als een factuur verloren is gegaan of door de boekhouding wordt opgevraagd.

Factuuradres

Bij het plaatsen van een bestelling zal u gevraagd worden naar de gegevens voor een correcte factuur. Als u het factuuradres hebt gewijzigd, gaat u als volgt te werk:

 • Log in op uw SEO voor Jobs Account login

 • Kies "Bedrijf" in het menu bovenaan

 • Kies "Pakket & Betaling" in het menu aan de linkerkant.

 • Klik op uw bedrijf in de rubriek Factureringsadres

 • Er wordt een formulier geopend waarmee u alle factureringsgegevens kunt wijzigen

 • Klik dan op "Opslaan

Betalingswijzen

Bij SEO for Jobs heeft u momenteel de volgende betalingsmogelijkheden

 • Betaling met kredietkaart

 • Betaling via Paypal

 • Betaling per factuur (niet in alle landen mogelijk)

 • Betaling via automatische incasso (niet in alle landen beschikbaar)

U kunt ook op elk moment de betalingsmethode van uw voorkeur veranderen.

 • Log in op uw SEO voor Jobs Account login

 • Kies "Bedrijf" in het menu hierboven

 • Kies "Pakket & Betaling" in het linkermenu

 • In de rubriek "Betalingswijze" kunt u kiezen tussen de beschikbare betalingswijzen

 • Wijzig de betalingsmethode dienovereenkomstig

 • Klik op "Opslaan

Tip: Stort uw creditcard om uw handmatige inspanning te verminderen.

Wil je Google for Jobs uitproberen? Maak nu een gratis account aan.

Vrijblijvend advies

We helpen je graag om samen alles uit jouw vacatures bij Google for Jobs te halen.

Julia Weber
Google Jobs-expert
Vraag nu vrijblijvend advies aan. We kunnen je ook terugbellen. Laat hiervoor een kort bericht bij ons achter.
Bel mij terug
Alle gegevens worden versleuteld verstuurd.

Gelukt!

We laten uiterlijk van ons horen. Is het dringender, dan zijn we te bereiken via +31 20 808 7560.

Meld je gratis aan

Maak nu een gratis account aan en stel vrijblijvend je eerste vacature op.

Julia Weber
Google Jobs-expert
Vraag nu vrijblijvend advies aan.
Meld je gratis aan
Alle gegevens worden versleuteld verstuurd.

Gratis testen

Test binnen een paar seconden of je vacatures klaar zijn voor Google for Jobs.

Gefeliciteerd. Je bent uitstekend voorbereid op Google for Jobs.
Nu controleren
Alle gegevens worden versleuteld verstuurd.

Testresultaat

Voorbeeld wordt geladen ...
Resultaat tonen
Bereikbaarheid
Het begin is goed. Je vacature heeft een laadtijd van seconden en is zodoende goed bereikbaar.
Bereikbaarheid
Controleer de link , want deze is niet te bereiken.
Inhoud leesbaar
De basis is er. De inhoud van de vacature is machinaal leesbaar.
Inhoud leesbaar
Omdat de link niet te bereiken is, kunnen we helaas niet testen of de inhoud leesbaar is.
Klaar voor Google for Jobs
Gefeliciteerd, de schemagegevens van de vacature zijn aanwezig. Zo kan Google for Jobs de vacature opnemen
Klaar voor Google for Jobs
Je vacature is nog niet klaar voor Google for Jobs. Nu klaarmaken
Klaar voor Google for Jobs
Omdat de link niet te bereiken is, kunnen we helaas niet testen of de juiste schemagegevens aanwezig zijn.
Vacaturezoekers aanwezig
Het begin is goed. Er is bij Google for Jobs actieve interesse in vacatures voor ''.
Publicatie mogelijk
Het is mogelijk om vacatures te publiceren onder ''.
Registreer nu
Create your account and save 10% on all packages. Use the full potential of Google for Jobs. So nutzen Sie das Potential von Google for Jobs voll aus.
‹ terug
Alle gegevens worden versleuteld verstuurd.
Gratis werkgeversprofiel
Maak nu vrijblijvend en gratis uw werkgeversprofiel aan.
Ga naar